Facebook hər şeyi yaddaşında saxlayır

27-11-2010 / 16:45

"Facebook"a yüklədiyiniz və sonra sildiyiniz fotoşəkillərdən tamamilə xilas olduğunuzu düşünürsünüzsə yanılırsınız. Çünki, "Facebook"dan silinən fotoşəkillər sistemli şəkildə yaddaşa atılır.

Xeberler.az-ın Hürriyet qəzetinə istinadən verilən məlumata görə, fotoşəkilinizi "Facebook"a yükləyərkən düşünmənizdə fayda var.

Belə ki, "Ars Technica"nın redaktorlarından Jacqui Çeng, fotoşəkilini yüklədikdən sonra bu fotoşəkilini hesabından silir. Ancaq fotoşəkilinin URL-unu (yəni əlaqə ünvanını) saxlayır. Bir ildən sonra linkdən istifadə edən Çeng, fotoşəkilin hələ də "Facebook" da qaldığını görür.

Bənzər şəkildə fotoşəkillərini "Facebook"a yükləyən və sonradan bu fotoşəkilləri silən istifadəçilərin başına bu cür hadisələr çox gəlib. Bunun səbəbi isə istifadəçinin fotoşəkilini silməsinə baxmayaraq "Facebook" serverlərində avtomatik qeydiyyata düşməsidir. Buna görə də Facebook"a şəkil yükləyərkən diqqətli olmaq tövsiyə olunur. Bundan əlavə səhifənizdə yerləşdirdiyiniz ünvan və məlumatlar da serverə ötürülür.

Mehdi Hüseynov


ŞƏRHLƏR






sorğu
Delta Telecom şirkətinin son istifadəçiyə birbaşa internet xidməti göstərməsi internet bazarında vəziyyəti necə dəyişə bilər ?
  • “Çəkidə aldatma” aradan qalxacaq və internetin keyfiyyəti yüksələcək.
  • İnternet bazarında sərbəst və azad rəqabət güclənəcək.
  • Qiymətlər enəcək və daha sürətli internetdən istifadə edənlərin sayı kəskin artacaq
  • İnternet bazarında rəqabət azalacaq.